fredag 26 augusti 2011

Det här ska vi äta ikväll

Flygande Jakob

Flygande Jakob Flygande Jakob

 
 
Klassiskt gott recept på kyckling med banan, jordnötter och chilisås.
Timglas Tid: 45 minuter varav 15 minuter i ugnen
Portioner 6 portioner
matlåda Denna rätt är lämplig för matlådor.

Ingredienser:

laktosfritt Laktosfritt -Ta laktosfri grädde.
glutenfritt Glutenfritt
vegetariskt Vegetariskt -Byt ut kycklingen mot quorn-bitar och ta bort baconet.

Gör så här:

Strimla kycklingfilé och bacon. Hetta upp en stekpanna och stek kyckling- och baconbitarna på medelstark värme tills filén fått fin färg. Gör detta i 2-3 omgångar så att det blir lagom mycket i stekpannan. Lägg över kyckling- och baconbitarna i en hyfsat stor ugnsform. (Jag använder en rektangulär som är 22 x 35 cm och 4 cm djup eller den ovala på bilden.)
Skiva bananerna och fördela över kyckling- och baconbitarna.
Vispa grädden och blanda med chilisås. Häll över och bred ut. Strö över jordnötter.
Gratinera i mitten av ugnen 225 grader i 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad.

3 kommentarer:

  1. Har du tips på mjölkfri "grädde" som är gid till Flygande Jakob? Vi ofta flygande Jakob.. lättlagat och år utmärkt att ha lunchlåda :)

    SvaraRadera
  2. Sist tog jag vanlig matlagningsgrädde. Mjölkfri förstås. Men vet att det ska finnas en vispgrädde. Tänkte inte på det bara när jag var i affären.

    SvaraRadera
  3. Matlagninggrädde är nog det som passar bäst. Har visserligen bara testat carlshamns vispgräded men den var verkligen söt, nästan väl söt att ha på tårta!
    Tills imorgonkväll har jag spanat in det här receptet. http://baraenkakatill.blogspot.com/2011/08/ugnspannkaka-med-potatis-prima.html Får lämna ett oomböme om det blir bra eller inte :)

    SvaraRadera